Explozii și incendii vizibile din România. Trupele ruse au lovit din nou portul Izmail din sudul Ucrainei / VIDEO

  • 02 August 2023 09:09
Explozii și incendii vizibile din România. Trupele ruse au lovit din nou portul Izmail din sudul Ucrainei / VIDEO

Agenția de presă rusă Tass a informat că, în cursul nopții de miercuri, 02 august, trupele ruse au executat un nou atac cu drone Geran-2 asupra portului Izmail din Regiunea Odesa, aflat în proximitatea frontierei cu România, scrie defenseromania.ro.

Ținta principală a dronelor rusești a fost reprezentată de un depozit de combustibili, care se presupune că era întrebuințat de Forțele Armate ale Ucrainei. În urma incendiului, acesta a ars complet, fără ca pompierii să poată face față luptei cu flăcările.

Potrivit unor martori oculari, cel puțin opt dorne rusești au lovit portul ucrainean de pe Dunăre și zonele din vecinătatea acestuia.

După câte se pare, partea ucraineană nu a avut nicio reacție la atacul rusesc, iar apărarea antiaeriană nu a fost folosită. Potrivit anumitor surse, acest lucru s-a produs în mod deliberat, militarii ucraineni temându-se ca rachetele antiaeriene să nu cadă pe teritoriul României.

Pe timpul nopții, trupele ruse au executat atacuri aeriene și împotriva altor ținte de pe teritoriul Ucrainei. Astfel, au fost lovite o serie de instalații din Regiunea Herson. Bombardarea facilităților forțelor speciale ucrainene a fost efectuată în zona podului Antonovsky. De asemenea, au fost vizate puncte de desfășurare a trupelor direct în orașul Herson. Potrivit celor mai recente date, ca urmare a bombardamentului, mai mulți mercenari străini, care au sosit anterior în regiune pentru a participa la acțiunile de trecere a Niprului, au fost uciși.

Mai multe explozii au fost semnalate și în Regiunile Harkov și Kiev. Partea ucraineană a anunțat desfășurarea în aceste zone a unor atacuri masive cu drone kamikaze rusești. Primarul capitalei ucrainene a informat despre deteriorarea unor spații nerezidențiale din cartierul Solomensky. De asemenea, explozii au fost raportate și în districtul Svyatoshinsky din Kiev.

Comentariul autorului: Potrivit tacticilor folosite de armata rusă în ultimul timp, de regulă, atacurile cu drone kamikaze preced executarea loviturilor cu rachete de croazieră, pentru a deruta și epuiza apărarea antiaeriană a Ucrainei, dar și pentru a descoperi locațiile acesteia.

Astfel că, nu este exclus ca în orele următoare trupele rusești să lanseze noi atacuri cu rachete de croazieră cu bazare terestră, aeriană și maritimă. Ca de obicei în ultima perioadă, se poate presupune că loviturile vor viza, în special, ținte din Regiunile Odesa și Nikolaev.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău