Explozie pe o navă din Marea Neagră, în apropiere de Sulina. MApN anchetează dacă explozia a fost cauzată de o mină marină

  • 20 Septembrie 2023 10:07
Explozie pe o navă din Marea Neagră, în apropiere de Sulina. MApN anchetează dacă explozia a fost cauzată de o mină marină

O explozie a avut loc, miercuri dimineața, pe o navă care se afla în Marea Neagră, în apropiere de zona Sulina, comandantul vasului sub pavilion Togo luând măsura abandonării acestuia, scrie defenseromania.ro.

Căpitanul șef al Căpităniei Zonale a Portului Tulcea, Dan Ichim, a declarat, pentru Agerpres, că, la solicitarea comandantului vasului, toți cei 12 membri ai echipajului au fost aduși în Portul Sulina în condiții de siguranță și sunt evaluați din punct de vedere medical.

"Deocamdată, nu se cunosc cauzele exploziei. Căpitănia Portului Tulcea a început ancheta pentru stabilirea cauzelor naufragiului. Dacă explozia a fost din cauza unei mine rămâne să stabilească Ministerul Apărării", a precizat Dan Ichim.

La operațiunea de salvare a echipajului navei comerciale au participat și reprezentanți ai Gărzii de Coastă cu mijloace specializate și ai Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău