Explozie la o bază militară din Rusia: un mort și șapte răniți

  • 12 Mai 2022 13:11
Explozie la o bază militară din Rusia: un mort și șapte răniți

O persoană a murit și șapte au fost rănite la o bază militară în Extremul Orient rus, într-o explozie „survenită în timpul descărcării de muniții”.

Explozia a avut loc la baza militară situată în localitatea Teisin, în regiunea Habarovsk, potrivit unei surse din cadrul serviciului local de urgență, citată de agenția de presă rusă TASS, preluată de Agerpres.

O persoană - un militar - „a fost ucisă”, a anunțat aceeași sursă, scrie digi24.ro.

Șapte persoane au fost rănite în această „explozie de praf de pușcă survenită în timpul descărcării de muniții”, a precizat sursa. Potrivit Ministerului Sănătății local, două dintre aceste persoane au suferit arsuri grave.

Explozia a provocat un incendiu care a fost stins, a mai informat TASS.

Starea proastă a infrastructurilor și nerespectarea regulilor de securitate sunt la originea a numeroase accidente de această natură - incendii, explozii la depozite și baze militare - în fiecare an în Rusia.

La sfârșitul lui aprilie, un incendiu a distrus un institut de cercetări militare în Tver, la 160 de km de Moscova, și s-a soldat cu 17 morți. Mass-media ruse au evocat drept cauză posibilă o problemă la instalația electrică vetustă a clădirii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău