Explozie într-o uzină de muniții din Rusia. Autoritățile anunță cel puțin 38 de răniți

  • 01 Iunie 2019 17:59
Explozie într-o uzină de muniții din Rusia. Autoritățile anunță cel puțin 38 de răniți

Mai multe explozii au avut loc sâmbătă într-o uzină de muniții din orașul Dzerjinsk, din centrul Rusiei, soldându-se cu cel puțin 38 răniți, relatează agențiile de știri ruse, informează dpa și AFP.

"38 de persoane au fost rănite, dintre care patru sunt într-o stare gravă", a declarat pentru agenția TASS un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență. 25 de persoane sunt într-o stare mai puțin gravă, 9 sunt "rănite ușor" și până acum nu s-a înregistrat niciun deces, a precizat el.

Un bilanț precedent informa despre 19 răniți și două persoane date dispărute.

În imaginile difuzate de televiziunile locale pot fi văzute un nor uriaș de fum și flăcările unui incendiu.

Informațiile inițiale afirmau că exploziile s-au produs la o fabrică de explozibili, însă ulterior mai multe relatări informau că uzina unde s-a produs incidentul este un producător de muniții, notează dpa.

Potrivit TASS, exploziile au avut loc în secția pentru producția de trotil, în timpul procesului tehnologic.

Secțiuni mari din clădirile fabricii au fost distruse și locuitorilor li s-a cerut să țină ferestrele închise. Incendiul nu a fost stins și pompierii nu exclud faptul că s-ar putea produce noi explozii. Cauza exploziilor rămâne incertă.

AFP scrie, citând Interfax, că a existat o singură explozie, care s-a produs la uzina Kristall din Dzerjinsk, oraș situat la circa 400 de kilometri est de Moscova, în regiunea Nijni Novgorod.

Toate victimele au beneficiat de îngrijiri medicale după ce au fost rănite de fragmente de șrapnele, a precizat o purtătoare de cuvânt a autorităților sanitare.

"S-a produs o explozie tehnică într-unul din ateliere, urmată de un incendiu care s-a răspândit pe 100 de metri pătrați", a explicat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență, citat de AFP.

Guvernatorul regional Gleb Nikitin a convocat o reuniune a unei celule de criză și se îndrepta spre locul incidentului, relatează Interfax, citat de dpa.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău