Explozia de la Râșcani | Câteva persoane sunt cazate temporar. Cum comentează viceprimarul Nistor Grozavu

  • 11 Ianuarie 2019 14:41
Explozia de la Râșcani | Câteva persoane sunt cazate temporar. Cum comentează viceprimarul Nistor Grozavu

Persoanele ce au avut de suferit în explozia din sectorul Râșcani al Capitalei sunt cazate în aceste zile geroase la spitalul Sf. Treime. Aici li s-a promis că se vor afla pentru o perioadă de 10 zile.

După expirarea  termenului de 10 zile, profesoara de muzică Ludmila Goncear și familia Iermolenco – unicii dintre sinistrați care în acest moment au nevoie de un domiciliu temporar,  vor fi nevoite să-și caute alt adăpost. Deși li s-a promis că  până în luna februarie, când se va încheia reparația apartamentelor, vor putea locui la Spitalul Feroviarilor,  pe data de 31 decembrie, administrația acestei instituții i-a somat să părăsească spitalul, pe motiv că a expirat contractual încheiat cu Primăria.

 Ludmila Goncear: “Pe 31 decembrie noi am fost evacuați din Spitalul Feroviarilor și timp de 2 zile eu și alte familii am fost nevoiți să ne găsim adăpost care și pe unde. Eu am fost găzduită de o prietenă, unde am dormit într-o odaie 8 oameni, într-un apartament unde se face reparație. Doar de pe data de 2 ianuarie noi trăim în spitalul nr.3, Sfânta Treime”.

Ludmila Goncear este multumită de atitudinea medicilor din secția Recuperare Neurologică, care și-au făcut datoria profesională, dar și omenească. Iată ce a declarat ea pentru Radio Chișinău:

Am rămas plăcut surprinsă de atitudinea medicului Vladimir Roșca, care a dat dovadă de compasiune și grijă. Deși am fost pur și simplu cazați în secție, ne-a consultat, ne-a oferit tratament și urmărește în permanență starea nostră de sănătate, care după accident încă nu s-a ameliorat definitiv”.

Viceprimarul Nistor Grozavu a declarat pentru Radio Chișinău că majoritatea locatarilor din această casă au putut să revină în apartamentele lor la mijlocul lunii decembrie, cu excepția a 10 apartamente care au avut cel mai mult de suferit:

Apartamentele cele 10 s-a convenit că o să le facem la cheie, ca fiecare locatar să-și pună mobila și să poată locui. Ele încă nu sunt finisate. Săptămâna viitoare vor fi finisate 5 dintre ele, alte5 pînă la sfîrșitul săptămânii viitore, sau peste o săptămână săptămâna  vor fi locuibile. La momentul actual din toți locatarii sinistrați, la spitalul Sf. Treime sunt cazate două familii – de la etajul 16 și de la etajul 13. Ele pot fi locuibile deoarece bucătăria nu este afectată, camera de zi nu este afectată și o singură încăpere se află în reparație”, a menționat viceprimarul.

Potrivit lui Nistor Grozavu, în aceste două apartamente va fi finalizată reparația săptămâna viitoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău