Exploratorul belgian Dixie Dansercoer a murit în Groenlanda

  • 09 Iunie 2021 12:45
Exploratorul belgian Dixie Dansercoer a murit în Groenlanda

Dixie Dansercoer a decedat într-o expediție în Groenlanda la vârsta de 58 de ani, a anunțat  VTM (Belgia) citat de Le Soir. Exploratorul a murit după ce a căzut în crevasa unui ghețar, transmite Radio România Actualități.

Aventurierul și-a început călătoria la sfârșitul lunii aprilie, alături de canadianul Sébastien Audy și olandeza Johanna Adriana Simone Maria. Obiectivul lor era să traverseze Groenlanda, o călătorie de 2.200 km.
 
Acest trio urma să desfășoare experimente științifice legate de schimbările climatice, dar era mai presus de toate o provocare sportivă într-un mediu extrem.
 
Dixie Dansercoer ar fi căzut într-o crevasă luni seara, potrivit VTM. Partenerul său canadian, șocat, a reușit să alerteze serviciile de urgență.
 
Un elicopter a sosit patru ore mai târziu, dar salvatorii nu au putut ajunge la explorator. În ultima postare pe blogul lor, acesta din urmă a spus că suferă de probleme digestive. Totuși, nu a putut fi stabilită o legătură între aceste probleme de sănătate și căderea sa.
 
Dixie Dansercoer a realizat mai multe explorări sportive extreme. În 1998, el a traversat Antarctica împreună cu Alain Hubert.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău