Explicațiile Poștei Moldovei în legătură cu graficele de primire a pensiei

  • 23 Martie 2020 16:23
Explicațiile Poștei Moldovei în legătură cu graficele de primire a pensiei

Pensionarii care își ridică pensia la oficiul poștal o fac la o anumită dată, pe care fiecare beneficiar o cunoaște. Precizările în cauză au fost făcute de Viorica Podoleanu, responsabilă pentru relațiile cu mass-media la Poșta Moldovei, contactată de IPN în contextul declarațiilor șefului statului, care a spus că se vor elabora grafice de eliberare a pensiilor pentru a evita aglomerația la oficiile poștale.

Graficul individualizat de primire a pensiilor este stabilit de Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS), iar în contextul prevenirii răspândirii COVID-19, care impune respectarea distanței sociale, o parte din pensionari vor trebui să aștepte afară, dacă se vor forma cozi. Pentru cei cu probleme de sănătate, Poșta Moldovei oferă serviciul de primire a pensiilor la domiciliu sau prin intermediul unei procure pe numele unei persoane de încredere.

Responsabila pentru relațiile cu mass-media la Poșta Moldovei a precizat că fluidizarea accesului persoanelor în oficiile poștale se aplică odată cu declararea situației de criză în țară și rămâne valabilă atât timp cât va impune situația.

Președintele țării a comunicat astăzi că, începând cu săptămâna viitoare, o parte dintre pensionari vor primi pensiile pe card. În cazul pensionarilor care ridică pensia la oficiile poștale, vor fi create condiții de fluidizare a accesului persoanelor în încăpere, pentru a evita îmbulzeala.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău