Experții Rosselhoznadzor se află la Chișinău. Ce le-au spus resprezentanții ANSA

  • 11 Septembrie 2018 11:06
Experții Rosselhoznadzor se află la Chișinău. Ce le-au spus resprezentanții ANSA

Un grup de specialiști din cadrul Serviciului federal pentru supraveghere veterinară și fitosanitară „Rosselhoznadzor” se află în vizită la Chișinău, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

La sediul Agenției a avut loc o întrunire dintre experții ruși conducerea ANSA în cadrul căreia s-a discutat despre majorarea volumului de export în Rusia a produselor de origine animală și vegetală și extinderea colaborării bilaterale. Potrivit comunicatului, directorul Agenției, Gheorghe Gaberi a declarat că există 248 de solicitări pentru exportul în Federația Rusă a fructelor și legumelor, însă din anul 2015 și până în prezent doar 54 de agenți economici au fost acceptați să comercializeze produse vegetale pe piața Rusiei, „prioritate având cele înregistrate în raioanele din stânga Nistrului sau din autonomia găgăuză”.

În opinia lui Gheorghe Gaberi, o soluție în extinderea exporturilor pe piața Rusiei ar fi renunțarea la liste permisive, dreptul de comerț fiind acordat tuturor întreprinderilor, care respectă cerințele Rosselihoznadzorului.

Amintim că Rusia a instituit embargouri la fructe, legume și conserve în vara anului 2014 după ce anterior a interzis și importurile de vinuri din R.Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău