Experții OMS ies din carantina de două săptămâni și încep ancheta în Wuhan

  • 28 Ianuarie 2021 12:09
Experții OMS ies din carantina de două săptămâni și încep ancheta în Wuhan

Echipa de experți a Organizației Mondiale a Sănătății, care investighează originile pandemiei COVID-19, va părăsi hotelul unde a stat în carantină două săptămâni, de la sosirea în Wuhan, scrie Reuters, preluat de Digi24.ro

Misiunea a fost întârziată de autoritățile chineze, de certurile dintre China și Statele Unite, care au acuzat Beijingul că a ascuns amploarea focarului inițial și au criticat condițiile vizitei în cadrul căreia experții chinezi au efectuat prima fază a cercetare.

Echipa care a lucrat prin videoconferință în timp ce era în carantină este condusă de Peter Ben Embarek, expert al OMS în bolile transmisibile de la animale. Experții vor rămâne în China încă două săptămâni.

"Nu există garanții de răspuns. Este dificil de stabilit pe deplin originile virusului și uneori poate fi nevoie de două sau trei sau patru încercări pentru a putea face acest lucru în condiții diferite.", a declarat Mike Ryan, reprezentant OMS.la începutul acestei luni.

China a susținut că virusul a existat în străinătate înainte de a fi descoperit la Wuhan, mass-media de stat citând prezența virusului pe ambalajele de alimente congelate din import și lucrări științifice care arătau că noul coronavirus circula în Europa în 2019.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău