Experții din Germania au descoperit că noua tulpină britanică era prezentă încă din luna noiembrie în nordul țării

  • 29 Decembrie 2020 15:00
Experții din Germania au descoperit că noua tulpină britanică era prezentă încă din luna noiembrie în nordul țării

Autoritățile sanitare din Germania au descoperit că noua tulpină de coronavirus care face ravagii în Marea Britanie era prezentă în nordul țării lor încă din luna decembrie. Aceasta tulpină ar fi mult mai contagioasă și a fost identificată la un pacient din nord, a informat Ministerul german al Sănătății, preluat de Digi24.ro

Oamenii de știință au reușit ''secvențierea variantei virusului B1.1.7 la o persoană infectată în noiembrie anul acesta'', a afirmat Ministerul Sănătății din Saxonia Inferioară (nord) într-un comunicat transmis AFP, scrie Agerpres.

Noua tulpină este mult mai contagioasă și ar fi responsabilă de o mare parte din infectările detectate în sudul Angliei, se mai precizează în comunicat. De altfel, în ultimele ore, Marea Britanie a înregistrat un record de noi infectări, aproximativ 40.000.

În ceea ce privește pacientul detectat în Germania, acesta a fost contaminat la sfârșitul lui noiembrie. Bărbatul suferea de patologii preexistente și a ''decedat între timp'', se mai spune în comunicatul care nu precizează cauza decesului. Soția bărbatului, care a contractat aceeași tulpină a coronavirusului, s-a vindecat. Fiica acestora călătorise în Marea Britanie la ''mijlocul lunii noiembrie'' și, ''după toate probabilitățile'' s-ar fi infectat la fața locului, afirmă autoritățile.

Echipe de cercetători din cadrul Facultății de Medicină din Hanovra (nord) au reușit să identifice tulpina după ''secvențierea'' genomului. Rezultatele au fost confirmate de echipa din Berlin a virusologului Christian Drosten, din cadrul Spitalului Charité, unitate medicală de referință în Germania pentru cazurile de COVID-19.

Până în prezent, Germania a raportat un singur caz al acestei noi mutații a virusului, detectat la o femeie sosită cu avionul de la Londra joia trecută.

Autoritățile din Marea Britanie spun că mutația este mult mai contagioasă

Autoritățile britanice au avertizat săptămâna trecută că această mutație nou apărută este mai contagioasă. Ca urmare a apariției acestei noi tulpini în Marea Britanie, cea mai mare parte dintre statele europene și-au închis frontierele cu această țară săptămâna trecută.

Mutația a fost de atunci detectată în mai multe țări, precum Portugalia, Franța, Iordania și Coreea de Sud.

Germania a prelungit până pe 6 ianuarie suspendarea legăturilor terestre, maritime și aeriene cu Marea Britanie.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,53
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:2,68 m/s
Sun
12
Mon
11
Tue
10
Wed
10
Thu
15

Curs oficial BNM 16 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0616 -0.0000
USD 17.3513 -0.0000
RON 4.0528 -0.0000
UAH 0.6587 -0.0000
RUB 0.2415 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău