Experți ucraineni, despre amenințarea generată de sistemele de rachete rusești dislocate lângă granițele Ucrainei

  • 21 Aprilie 2021 14:20
Experți ucraineni, despre amenințarea generată de sistemele de rachete rusești dislocate lângă granițele Ucrainei

Ministerul rus al Apărării a anunțat recent că a dislocat sisteme de rachete "Iskander" în regiunea Voronej, iar experții militari ucraineni încearcă acum să evalueze amenințarea generată de acest gest al Moscovei - scrie agenția RBC.

Într-un comentariu pentru agenția ucraineană, colonelul în rezervă Oleg Jdanov a declarat că "situația nu trebuie dramatizată". "Sunt aproximativ 200-250 de kilometri până la granița noastră. Aceste sisteme de rachete au mai fost desfășurate la o asemenea distanță, însă nimeni nu ne-a speriat" - a remarcat Jdanov. Un alt expert militar ucrainean, directorul companiei de informații și consultanță Defense Express, Serhi Zgureț, este de părere că dislocarea de sisteme de rachete "Iskander" la frontiera Rusiei cu Ucraina pentru operațiuni ofensive nu ar avea niciun sens. Potrivit acestuia, "Iskander" și celelalte sisteme de rachete din dotarea Flotei Rusiei de la Marea Neagră, inclusiv rachetele de croazieră Kalibr, sunt capabile să lanseze atacuri și fără a mai fi nevoie să fie desfășurate în formațiuni de luptă.

"Realizând că potențialul de distrugere pe care îl au aceste sisteme de rachete poate ajunge la 2.000 de kilometri, desfășurarea acestora, relativ vorbind, nici nu mai contează" - a explicat Serhi Zgureț pentru RBC. În opinia sa, interceptarea unor astfel de rachete de croazieră, aflate la o altitudine mică și având o viteză mare, este o sarcină foarte dificilă pentru sistemele de apărare antiaeriană.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău