Expert-Grup | Guvern ar putea fi obligat să majoreze, după alegeri, anumite taxe și să recurgă tot mai mult la împrumuturi pe piața internă

  • 13 Decembrie 2018 11:14
Expert-Grup | Guvern ar putea fi obligat să majoreze, după alegeri, anumite taxe și să recurgă tot mai mult la împrumuturi pe piața internă

Reducerea impozitelor din acest an ar putea obliga viitorul Guvern să majoreze, după alegeri, anumite taxe și să recurgă tot mai mult la împrumuturi pe piața internă, mai ales că și finanțarea externă este în continuă scădere, prognozează analiști economici Expert-Grup, care prezintă astăzi un studiu privind evoluția economiei în acest an și prognoze pentru 2019.

Sistemul financiar bancar a devenit mai sigur datorită unor reforme din ultimii ani, dar volumul creditelor, în special pentru economie, crește prea încet, iar volumul depozitelor bancare, inclusiv ale agenților economici, sunt în creștere, ceea ce denotă că economia evită să investească, așteptând rezultatele alegerilor.

În acest an a crescut volumul investițiilor, după patru ani în care acestea au scăzut. Totuși, creșterea e destul de mică față de reducerea investițiilor în ultimii patru ani cu aproape un sfert.

Experții mai prognozează o creștere a prețurilor în 2019 cu peste 5 la sută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău