Experta WatchDog Gabriela Revenco: Am dubii că un candidat susținut de Rusia va reuși să obțină deschiderea partenerilor internaționali, în special a celor din UE

  • 31 Octombrie 13:57
Experta WatchDog Gabriela Revenco: Am dubii că un candidat susținut de Rusia va reuși să obțină deschiderea partenerilor internaționali, în special a celor din UE

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova reprezintă un moment crucial, cu implicații majore pentru viitorul economic și politic al țării, susțin experții. Alegerea unui candidat pro-rus ar putea compromite relațiile internaționale și dezvoltarea țării, având repercusiuni directe asupra bunăstării cetățenilor. O victorie a candidatului Alexandr Stoianoglo ar putea transforma Rep. Moldova într-o potențială amenințare pentru Ucraina, amplificând riscurile de securitate în regiune, mai atenționează experții, transmite Radio Chișinău.

Pericolul revenirii în zona de influență a Rusiei, pentru Republica Moldova, este mare. Alegerile prezidențiale reprezintă calea pe care o va alege Republica Moldova - a prosperității sau a sărăciei și izolării internaționale, a atenționat experta WatchDog, Gabriela Revenco.

„De relațiile pe care le va stabili la nivel internațional (n.r. președintele), depinde calitatea drumului pe care vom merge, depinde dacă vom avea apeduct și canalizare în localitățile noastre, condițiile din instituțiile noastre, depind salariile, pensiile pe care le vom primi. Am dubii că un candidat susținut de Federația Rusă va reuși să obțină deschiderea partenerilor internaționali, în special, a celor din Uniunea Europeană”, a declarat Gabriela Revenco.

În același context comentatorul politic Ion Tăbârță, s-a referit la avertizarea fostului consilier al Biroului Prezidențial din Ucraina, Alexei Arestovici, precum că ar exista riscul ca Rep. Moldova să fie atrasă în războiul din Ucraina în cazul unei eventuale victorii a candidatului pro-rus Alexandr Stoianoglo. Astfel, Ucraina poate vedea Rep. Moldova ca pe o amenințare la adresa securității statului său, este de părere Ion Tăbârță.

 „Noi, deocamdată, am menținut pacea și nu ne-am implicat în acest război datorită acestei guvernări, datorită mandatului sau modului cum și-a exercitat mandatul doamna președintă Maia Sandu, dar paradoxul este că în campania această am avut mai mulți candidați cu mesajul anti-război, iar acest mesaj a venit de pe filiera forțelor care anume au declanșat acest război în statul vecin, Ucraina”, a precizat Ion Tăbârță.

În această duminică, cetățenii cu drept de vot, sunt așteptați la urne pentru a vota președintele, pe fundalul unei campanii electorale tensionate, cu ingerințe fără precedent în procesul electoral și corupere a alegătorilor printr-o schemă dirijată de la Moscova de fugarul Ilan Șor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,29
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:5,66 m/s
Fri
14
Sat
11
Sun
5
Mon
6
Tue
4
Arhivă Radio Chișinău