Expert: Pierderea mirosului și a gustului pentru o perioadă îndelungată afectează între 5% și 20% dintre cazurile de coronavirus

  • 12 Mai 2021 10:36
Expert: Pierderea mirosului și a gustului pentru o perioadă îndelungată afectează între 5% și 20% dintre cazurile de coronavirus

Pierderea mirosului și a gustului din cauza infecției cu noul coronavirus poate dura luni întregi sau chiar mai mult pentru un procent cuprins între 5% și 20% dintre persoanele infectate, potrivit unui expert în aceste două simțuri umane, informează DPA.

Potrivit lui Thomas Hummel, directorul Centrului Interdisciplinar pentru Miros și Gust din cadrul Spitalului Universitar din Dresden, în cazul unui procent cuprins între 80% și 95% dintre pacienți, simțul mirosului și al gustului revine la normal sau aproape la normal după una sau două luni de la momentul infectării.

Dar pentru restul de 5% până la 20% problema poate ''continua luni sau ani'', a spus Hummel.

''Pentru unii din acest grup, nu revine niciodată'', a mai precizat el.

La mai bine de un an de la declararea pandemiei de coronavirus, o pierdere subită a mirosului și gustului este considerată în prezent unul dintre cele mai cunoscute simptome ale infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Per ansamblu, circa 50% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus dezvoltă tulburări ale mirosului sau gustului, a explicat Hummel.

''Este în acel moment ca un fel de semnal timpuriu de alertă'', a mai spus el.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău