Expert, despre bugetul de apărare al SUA | Anul în care omenirea va trece de ultima frontieră a spațiului ideal al unei lumi pașnice

  • 17 August 2018 13:50
Expert, despre bugetul de apărare al SUA | Anul în care omenirea va trece de ultima frontieră a spațiului ideal al unei lumi pașnice

Conferențiarul univeristar, doctorul, Niculae Iancu și fostul rector al Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul” din România a comentat valoarea bugetului pentru apărare al SUA și modul în care acesta a fost aprobat. Opiniile au fost prezentate în cadrul proiectului „Monitorul Apărării” al Mediafax.

Astfel, Nicolae Iancu a mențiomnat că bugetul apărării Statelor Unite se situează peste nivelul atins ultima dată în anii 2010 și 2011, atunci când se înregistrase maximul financiar al întregii perioade scurse de la căderea Zidului Berlinului.

„Anul 2019 devine, astfel, anul celor mai mari cheltuieli militare ale Statelor Unite din era post-Război Rece. Va fi anul în care omenirea va trece de ultima frontieră a spațiului ideal al unei lumi pașnice, ce părea impregnată ireversibil de valorile democrației liberale, ale deschiderii pentru dialog și cooperare, și va intra într-o nouă eră a securității, în care realismul raporturilor de putere militară și pragmatismul instrumentelor de forță ale politicii externe vor domina sistemul internațional”, a declarat Niculae Iancu. 

Președintele american Donald Trump a semnat, la mijlocul lunii august, legea bugetului apărării pentru anul 2019, prin care se alocă 717 miliarde de dolari pentru ceea ce pare să reprezinte prioritatea absolută a Administrației Trump - securitatea națională a Statelor Unite. 

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău