Expert, despre absența partidelor de opoziție la discursul istoric din Parlament: „Acțiunile lor accelerează dispariția acestor partide”

  • 12 Noiembrie 2022 12:57
Expert, despre absența partidelor de opoziție la discursul istoric din Parlament: „Acțiunile lor accelerează dispariția acestor partide”

Analistul politic, Victor Ciobanu, a spus că absența partidelor pro-ruse de opoziție la forumul legislativ, atunci când vine un demnitar european de cel mai înalt rang în R. Moldova, nu face altceva decât să accelereze dispariția acestor partide. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Este o sfidare din partea lor a acestui eveniment foarte important politic care a avut loc în Parlamentul R. Moldova. Dar, pe de altă parte aș zice că timpul opoziției care și-a axat tot timpul acel mesaj doar pe ideea pro-rusă și iată ce deja se apropie de sfârșit. Nu există viitor la acele partide care în continuare vor pedala această temă de apropiere de Rusia și așa mai departe. Rusia să fie absolut clar, este stat agresor care pierde și cu siguranță va pierde acest război rușinos pe care l-a declanșat. Dar, dacă aceste formațiuni vor insista în această tâmpenie, altfel nu-i pot sa-i spun pro-rusă, pur și simplu vor dispărea de pe scena politică a R. Moldova. Eu cred ca a venit timpul în R. Moldova să apară partide de stânga care nu sunt bazate pe ideea pro-rusă și sunt partide veritabile pro-europene. Dar ceea ce e la noi, doar accelerează dispariția acestor partide,” a menționat Victor Ciobanu în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

La fel, și analistul politic, Veaceslav Berbeca a mai adăgat că pe aceste partide de opoziție nu le interesează aderarea R. Moldova la UE și că aceștia ar vrea ca R. Moldova să fie parte a lumii ruse.

„Eu sunt sigur că pe Șor foarte puțin îl interesează bunăstarea oamenilor din R. Moldova. Este foarte ușor să dai instrucțiuni fiind pe undeva prin Israel. În Parlament au rămas acei care au dorit să asculte mesajul și sunt pro-europeni, dar cei care nu-și doresc să fie cu lumea occidentală mai bine să stea afară. Și, cu toate acestea foarte multe procese pe timpul domnului Voronin au fost pornite... Din punctul meu de vedere este foarte clar că sunt două partide care au altă agendă decât sprijinul integrării UE,” a mai spus Veaceslav Berbeca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău