Experiența SUA de combatere a unor fenomene criminale, inclusiv transfrontaliere, discutată de șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi cu reprezentanta FBI, Monika Wasiewicz

  • 02 Iulie 2022 13:11
Experiența SUA de combatere a unor fenomene criminale, inclusiv transfrontaliere, discutată de șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi cu reprezentanta FBI, Monika Wasiewicz

Experiența americană de combatere a unor fenomene criminale, inclusiv transfrontaliere s-a numărat printre subiectele discutate de șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi cu ofițerul de legătură FBI în România și Republica Moldova Monika Wasiewicz, aflată într-o vizită de lucru la Chișinău.

Discuția cu reprezentanta FBI a vizat situația curentă la frontiera de stat a Republicii Moldova, măsurile de gestionare a crizei refugiaților și riscurile curente și potențiale conexe criminalității transfrontaliere, conform unui comunicat al Poliției de Frontieră. Rosian Vasiloi a remarcat cooperarea excelentă cu partenerii americani pe mai multe paliere mulțumind pentru receptivitate și operativitate cu care aceștia au răspuns la solicitările de asistență înaintate de autoritățile naționale.

De asemenea, în condițiile crizei curente, preluarea experienței americane, în special a activității grupurilor operative pentru combaterea diverselor fenomene criminale este de o mare importanță pentru Rep. Moldova. La rândul său Monika Wasieicz a subliniat că SUA vor susține în continuare autoritățile moldovene în aplicarea legii, subliniind importanta unei comunicări și schimb de informații pe subiecte de interes comun. Totodată, Statele Unite vor continua desfășurarea cursurilor de instruire pe diverse tematici relevante situației curente, precum profilare, securitatea cibernetică, neproliferare etc, se mai arată în comunicat.

Părțile au agreat să dezvolte și în continuare cooperare bilaterală pe toate palierele de interes, în special fiind pus un accent sporit pe asigurarea unui schimb eficient de informații dintre instituții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău