Exodul vedetelor culturale și sportive din Rusia, după un an de război: Cele nouă personalități care au părăsit Moscova și au criticat invazia

  • 27 Februarie 2023 08:55
Exodul vedetelor culturale și sportive din Rusia, după un an de război: Cele nouă personalități care au părăsit Moscova și au criticat invazia

Invazia Rusiei în Ucraina a provocat un exod al vedetelor culturale și sportive, multe dintre acestea declarându-și public opoziția față de război, scrie The Moscow Times.

De la legenda pop Alla Pugaciova la Anastasia Davydova, de cinci ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice și campioană la înot sincron, s-a înregistrat o emigrare constantă a luminilor țării în anul care a trecut de la trecerea graniței de către tancurile rusești, scrie G4Media.

Acești emigranți au fugit spre destinații care variază de la Turcia și Letonia la SUA și Israel. Puțini par să se întoarcă atât timp cât războiul face ravagii.

În urma plecării lor, mulți dintre ei au fost desemnați „agenți străini” de către autoritățile ruse sau au avut dosare penale deschise împotriva lor.

The Moscow Times a întocmit o listă cu nouă personalități sportive și culturale importante care au părăsit țara în ultimul an în semn de protest față de război, care îi include pe: Rapperul Oxxxymiron, balerina Olga Smirnova, cântăreața Alla Pugaciova și comediantul Maxim Galkin, medaliata olimpică Anastasia Davydova, grupul punk-rave „Little Big”, Maria Alyokhina de la Pussy Riot, criticul de film Anton Dolin, actorul Artur Smolyaninov și patinatorul Mikhail Nazarychev.

Analiza completă pe The Moscow Times.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău