Ex-judecătorul CSJ, Oleg Sternioală, a interzis accesul procurorilor să intre în casa a cărei valoare urma să fie evaluată, ulterior fugind de acasă (ZdG)

  • 10 Ianuarie 2020 12:23
Ex-judecătorul CSJ, Oleg Sternioală, a interzis accesul procurorilor să intre în casa a cărei valoare urma să fie evaluată, ulterior fugind de acasă (ZdG) Bizlaw

Fostul judecător de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), Oleg Sternioală, cercetat într-o cauză penală pornită pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari, „s-a eschivat de la organul de urmărire penală” care urma astăzi, 9 ianuarie, să evalueze valoarea imobilului în care acesta locuiește, scrie Ziarul de Gardă.

Procurorul Roman Statnîi, cel care gestionează dosarul penal pe numele lui Sternioală, a declarat pentru Ziarul de Gardă că fostul judecător de la CSJ a interzis accesul membrilor grupului de urmărire penală în imobil, invocând diferite pretexte, ca ulterior să fugă de acasă și să nu mai răspundă la apelurile telefonice.

Cei doi avocați ai lui Oleg Sternioală nu au răspuns nici la apelurile repetate și la mesajele jurnaliștilor pentru a oferi o reacție.

La trei ani și jumătate după ce ZdG a scris că judecătorul Oleg Sternioală locuiește într-un imobil de lux, nedeclarat, înregistrat pe numele părinților săi pensionari, organele de drept au inițiat o cauză penală.

Procurorii au stabilit că judecătorul a fost cel care a procurat imobilul având o procură de la tatăl său, decedat între timp, iar banii folosiți în această tranzacție ar proveni din surse ilegale. Aceștia au mai descoperit că, în ultimii ani, familia Sternioală a raportat venituri oficiale în valoare de 7,08 milioane de lei, dar, concomitent, a achiziționat mai multe bunuri de lux, valoarea estimativă a cărora depășește suma de 13,8 milioane de lei.

Oleg Sternioală a fost reținut la 4 noiembrie, ulterior fiind eliberat din arest și cercetat în stare de libertate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău