Ex-guvernatorul BNM și alți foști angajați, acuzați în dosarul „laundromat”, au fost achitați

  • 05 Ianuarie 2023 15:07
Ex-guvernatorul BNM și alți foști angajați, acuzați în dosarul „laundromat”, au fost achitați

Fostul viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Emma Tăbârță, ex-șeful Departamentului supraveghere bancară a instituției, Matei Dohotaru, ex-șeful Departamentului reglementare și autorizare al BNM, Vladimir Țurcan și Ruslan Grate au fost achitați în dosarul „Laundromat”. Hotărârea a fost pronunțată miercuri, 4 ianuarie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de către Violina Moraru, purtătoare de cuvânt a PG.

Conform sentinței, persoanele respective au fost achitate, pe motiv că nu s-a constatat existența faptei infracțiunii de neglijență în serviciu.

În august 2016, pro­cu­ro­rii anti­co­rup­ție au reți­nut-o pe Emma Tăbîrță, ex-viceguvernatoarea BNM, Matei Doho­taru, fostul direc­to­r al Depar­ta­men­tu­lui supra­ve­ghere ban­cară și Vla­di­mir Țur­can, ex-direc­tor al Depar­ta­men­tu­lui regle­men­tare și auto­ri­zare din cadrul instituției într-un dosar penal pen­tru negli­jență în ser­vi­ciu, admisă în peri­oada 2010-2014, care ar fi con­di­țio­nat spă­la­rea a 22 mili­oane de dolari din Fede­ra­ția Rusă prin inter­me­diul băn­cii „Mol­din­con­bank”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Sat
24
Sun
25
Mon
24
Tue
23
Wed
22
Arhivă Radio Chișinău