Exercițiu pe Aeroportul Internațional Chișinău. Au fost implicate 15 autospeciale

  • 13 Mai 2021 16:10
Exercițiu pe Aeroportul Internațional Chișinău. Au fost implicate 15 autospeciale

60 de salvatori și pompieri, cu 15 autospeciale de intervenție, au participat la un exercițiu pe Aeroportul Internațional Chișinău, în care au testat capacitățile de intervenție, comunicare și reacționare ale echipelor responsabile de gestionarea situațiilor de risc de pe teritoriul companiei, dar și conlucrarea acestora cu forțele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în caz de producere a situațiilor de risc. Potrivit scenariului, o situație excepțională ar fi avut loc în timp ce o aeronavă cu 20 de pasageri la bord a fost alimentată la sol cu combustibil, iar în timpul procesului a avut loc o scurgere de combustibil care a luat foc pe teritoriul aeroportului, transmite IPN.

Echipele mixte de intervenție au avut misiunea de a comunica eficient pentru redresarea situației și lichidarea consecințelor situației de risc. Pompierii au utilizat spumogen pentru stingere și au evaluat riscurile unei eventuale explozii. Echipele de intervenție au avut misiunea de a coopera activ pentru ca să înlăture pe deplin riscurile situației excepționale.

Exerciții tactice de amploare sunt desfășurate de forțele IGSU în parteneriat cu reprezentanții Serviciului de securitate a zborurilor al companiei Avia Invest sistematic, cu scopul de a evalua riscurile situațiilor de criză, dar și de a fi pregătiți să intervină eficient în situații excepționale, precizează IGSU într-un comunicat de presă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău