Exerciții militare sârbo-ruse la granița cu România. Rusia trimite Serbiei prima încărcătură de sisteme de apărare antirachetă

  • 24 Octombrie 2019 13:32
Exerciții militare sârbo-ruse la granița cu România. Rusia trimite Serbiei prima încărcătură de sisteme de apărare antirachetă

Moscova a trimis prima divizie de sisteme de apărare antirachetă S-400 la Belgrad pentru a participa la exerciții militare comune, conform declarațiilor ministrului rus de Apărare, Serghei Șoigu, citat de site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Ministrul de Apărare al Rusiei a transmis joi trimiterea primelor echipamente de apărare antirachetă S-400 către Serbia, pentru a participa la teste militare împreună cu forțele locale.

Totodată, autoritățile de la Moscova au trimis către cele omoloage de la Belgrad și o baterie de sisteme de lansare a rachetelor Pantsir, anunțând că este prentru prima dată când aceste sisteme militare rusești iau parte la exerciții desfășurate în cadrul altor țări.

În luna iulie, Rusia a livrat pe calea aerului zece vehicule blindate de tip BRDM-2 Serbiei, în baza cooperării tehnico-militare între cele două state. Belgradul a primit gratuit de la Moscova 30 de tancuri T-72 și 30 de de vehicule blindate BRDM-2, dar și mai multe aeronave multirol MiG-29. Totodată, cele două părți au purtat discuții pe tema livrării către Serbia a sistemelor antiaeriene Buk-M1, Buk-M1 și Tunguska.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău