Exerciții militare de amploare în România. Desfășurare de forțe în poligonul de la Cincu

  • 14 Aprilie 2017 10:16
Exerciții militare de amploare în România. Desfășurare de forțe în poligonul de la Cincu

Exercițiul cu participare internațională „Resolute Castle 17” se va desfășura în țara noastră în perioada 14 aprilie - 30 septembrie, militari români urmând a se instrui în acest interval de timp alături de militari americani și britanici, informează Ministerul Apărării Naționale.

Ceremonia de deschiderea avea loc pe 14 aprilie, la sediul Centrului Național de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, județul Brașov, scrie Agerpres.

Din partea Forțelor Terestre Române participă la exercițiu militari din Brigada 10 Geniu "Dunărea de Jos", sprijiniți cu personal și tehnică din cadrul structurilor de geniu aparținând Diviziilor 2 și 4 Infanterie și Brigăzii 1 Mecanizată "Argedava".

Alături de reprezentanții Armatei Române se vor instrui, în această perioadă, militari din SUA, reprezentând structuri ale US Army Europe, US Army Reserve Command, Army National Guard și US Navy, precum și din Marea Britanie.

„Exercițiul, desfășurat pentru al treilea an consecutiv, are ca scop creșterea nivelului de pregătire a militarilor și a capacității de răspuns la o posibilă situație de criză, dezvoltarea interoperabilității dintre structurile de geniu din forțele terestre române, americane și britanice, precum și îmbunătățirea infrastructurii centrului de instruire. Proiectele ce se execută în cadrul exercițiului 'Resolute Castle 17' sunt cuprinse în programul European Reasurance Initiative (ERI)”, precizează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău