Fosta stație de epurare din Cantemir a fost construită în anii '60. De mai bine de un deceniu aceasta nu mai funcționa, precizează sursa citată.
Tot cu ajutorul Uniunii Europene, orașul Cantemir va avea și un nou sistem de canalizare. Lucrările ar trebui să se încheie până în vara anului 2021.
„Cum putem să vorbim de un oraș civilizat dacă nu are sistem de canalizare? Era, dar nu funcționa, am improvizat noi o încăpere unde să depozităm deșeurile astea și le evacuăm deja cu mașina”, a spus IGOR ȘIȘIANU, locuitor, orașul Cantemir.
Grădinițele, gimnaziul și liceul din oraș au fost, de asemenea, renovate cu fonduri europene. Acum, acestea urmează a fi dotate și cu panouri solare.
„Instituția noastră este cea mai veche institușie din orașul Cantemir, construită încă în anul 66. Până la aceasta reparații nu s-au produs, a fost cea mai veche și ca o Cenușăreasă în oraș, dar după realizarea acestui proiect, a devenit ca o prințesă”, a spus ELENA COSTANDA, director, Grădinița nr. 1, Cantemir.
Locuitorii orașului Cantemir se bucură și de un sistem de iluminat stradal modernizat, ecologic și ieftin în utilizare, folosind 412 panouri led.
„Noi nici nu speram, nici nu visam cu pani publici să facem așa fel de proiecte, nu este real de făcut așa pași mari fără susținerea Uniunii Europene”, a spus ROMAN CIUBACIUC, primar, orașul Cantemir.
Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a lansat de curând, în format online, campania "UE pentru Moldova rurală", care își propune să arate schimbările reușite în zonele rurale, cu sprijinul Uniunii Europene. Statisticile arată că locuitorii de la sate reprezintă mai mult de 40 la sută din populația Republicii Moldova.