Ex-directorul SIS, Vasile Botnari, rămâne îm Penitenciarul nr.13

  • 27 Septembrie 2022 18:25
Ex-directorul SIS, Vasile Botnari, rămâne îm Penitenciarul nr.13

Curtea de Apel Chișinău a menținut, marți, mandatul de arestare în Penitenciarul nr.13 pe numele fostului director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari. Acesta este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită după ce Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova (CIJM) a publicat, în 2021, o anchetă în care a demonstrat că averea fostului funcționar nu corespunde veniturilor declarate, scrie Anticorupție.md

Avocații au contestat decizia Judecătoriei Chișinău privind prelungirea mandatului de arestare cu încă 30 de zile. Decizia Curții de Apel este irevocabilă.

Fostul director SIS a fost reținut pe 29 martie, după ce la domiciliul său din Chișinău au avut loc percheziții. El este cercetat penal într-un dosar privind îmbogățirea ilicită după ce Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova a publicat o anchetă despre averea sa în care se demonstrează că aceasta nu corespunde veniturilor declarate.

Procurorii îi incriminează lui Botnari că și-a înscris mai multe bunuri pe numele unor rude sau persoane de încredere, pentru a ascunde veniturile pe care nu le putea justifica.

Vasile Botnari a fost încarcerat în Penitenciarul nr. 13 până la 20 iunie, când Judecătoria Chișinău a decis să îi schimbe măsura preventivă cu arestul la domiciliu.

Procurorii au contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia Judecătoriei Chișinău, invocând că instanța nu a oferit o apreciere corespunzătoare argumentelor aduse de către procuror cum ar fi: riscul ingerinței învinuitului în cursul normal al efectuării justiției, influențarea și exercitarea de presiuni asupra martorilor care nu au fost încă audiați, nimicirea și deteriorarea probelor, întrucât urmărirea penală încă se află în plină desfășurare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău