Ex-director CFM și alți doi factori de decizie, trimiși în judecată

  • 04 Mai 2022 18:10
Ex-director CFM și alți doi factori de decizie, trimiși în judecată

Un fost director și alte două persoane din conducerea întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” vor compărea pe banca acuzaților. Procurorii au finalizat urmărirea penală pe faptul delapidării averii străine săvârșite cu folosirea situației de serviciu și fals în acte publice și a trimis dosarul în judecată, transmite IPN.

Procuratura municipiului Chișinău, precizează că cei trei sunt învinuiți că, deși purtau răspundere materială deplină pentru asigurarea integrității bunurilor materiale și a valorilor încredințate în administrare, pe parcursul zilei de 25 septembrie 2020 au însușit două containere maritime din metal de pe teritoriul Serviciului de Aprovizionare Tehnico-Materială, ce aparține CFM. După care cele două containere au fost transportate cu un camion pe un câmp agricol din apropierea satului Sadova, raionul Călărași, fiind transmise în folosință unui agent economic privat.

Peste câteva zile, pentru a ascunde urmele infracțiunii, au falsificat procesul verbal de predare-primire a mijloacelor fixe și factura fiscală. Au înscris în acte date vădit false, precum că containerele se scot de la evidența contabilă de la Serviciul de Aprovizionare Tehnico-Materială și se predau spre folosire în continuare către Direcția administrativă a CFM.

Cei trei inculpați nu își recunosc vina în săvârșirea faptelor incriminate. În privința lor este aplicată măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău