Ex-deputatul român Cristian Rizea, învinuit de PCCOCS pentru fals în declarații la dobândirea cetățeniei R. Moldova

  • 31 Martie 2021 09:25
Ex-deputatul român Cristian Rizea, învinuit de PCCOCS pentru fals în declarații la dobândirea cetățeniei R. Moldova

Dosarul fostului deputat român, Cristian Rizea, învinuit că a obținut ilegal cetățenia Republicii Moldova, a fost trimis în judecată. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale îl acuză că a indicat date false în cadrul procedurii de dobândire a cetățeniei moldovenești, pe care a obținut-o în 2017.

Mai exact, el a ascuns faptul că era cercetat penal de autoritățile judiciare române și că avea statut de inculpat pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, fapt care nu i-ar fi permis obținerea cetățeniei. Fostul deputat nu-și recunoaște vina. El riscă o amendă de până la 47.500 de lei sau cu închisoare de până la 1 an, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani, informează procuratura.

În noiembrie 2020, președintele Igor Dodon i-a retras cetățenia Republici Moldova lui Cristian Rizea. Ulterior, el a fost reținut și plasat în arest preventiv. Autoritățile române au cerut extrădarea lui, iar acesta a solicitat azil politic în Republica Moldova și a contestat retragerea cetățeniei moldovenești.




Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău