Evidența profesiilor juridice se va face într-un registru automatizat

  • 28 Februarie 16:34
Evidența profesiilor juridice se va face într-un registru automatizat

Evidența profesiilor juridice - avocați, notari, executori judecătorești, administratori autorizați, mediatori, traducători și interpreți - se va face pe o platformă specializată. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi conceptul Sistemului informațional „Platforma Integrată a Profesiilor Juridice”,. se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Proiectul are drept scop implementarea modelului digitalizat de administrare a datelor despre profesiile juridice conexe. Astfel, registrele de evidență, completate manual, vor fi substituite cu registrul automatizat de prelucrare a informației, care va permite înregistrarea, evidența și generarea automată de documente.

Sistemul informațional de înregistrare și evidență a datelor despre profesiile juridice va contribui la modernizarea și eficientizarea activității Ministerului Justiției, instituție responsabilă de ținerea și actualizarea registrelor de stat a liber profesioniștilor, care desfășoară activități profesionale conexe justiției.

Crearea și implementarea Sistemului informațional „Platforma Integrată a Profesiilor Juridice” va asigura: sistematizarea datelor profesiilor juridice; îmbunătățirea cadrului de evidență; interoperabilitatea și schimbul de date cu alte sisteme informaționale.

Conceptul Sistemului informațional „Platforma Integrată a Profesiilor Juridice” a fost elaborat de Ministerul Justiției, cu suportul Agenției Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională, în cadrul proiectului „Moldova – Medierea comercială și arbitraj”, implementat de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltarea și Organizația Internațională pentru Dezvoltarea Dreptului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,54 m/s
Sun
18
Mon
22
Tue
22
Wed
14
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău