Evenimentul Zilei: Maia Sandu vrea să câștige și Chișinăul, dar și alegerile parlamentare (Revista presei)

  • 30 Martie 2018 12:30
Evenimentul Zilei: Maia Sandu vrea să câștige și Chișinăul, dar și alegerile parlamentare (Revista presei)

„PPDA și PAS au ajuns la un numitor comun” – reține Timpul, după ce ieri, 29 martie, cele două partide au anunțat că Andrei Năstase este candidatul comun al forțelor de opoziție de dreapta la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Evenimentul Zilei o citează pe Maia Sandu, care a declarat vrea să câștige și Chișinăul, dar și alegerile parlamentare.

„Doar trei partide ar accede în viitorul Parlament de la Chișinău” - Adevărul face referire la un sondaj de opinie publicat de Institutul Republican Internațional (IRI) joi, 29 martie, care arată că doar PSRM, PAS și PDM ar accede în viitorul Parlament din Republica Moldova. Potrivit studiului, Partidul Socialiștilor ar acumula 36%, urmat de Partidul Acțiune și Solidaritate cu 20% și Partidul Democrat cu 8%.

Ziarul Național scrie despre ambasadele străine de la Chișinău cu cel mai mare număr de diplomați: „Depășește categoric necesitățile Rusiei în R. Moldova” – titrează publicația. Listele oficiale arată că SUA și Rusia au cel mai mare număr de angajați în cadrul misiunilor diplomatice de la Chișinău, în timp ce numărul diplomaților din statele vecine, România și Ucraina, este de câteva ori mai mic.

„Federația Rusă are aici o Ambasadă mai mare ca R. Moldova”, declara ieri, 29 martie, în Parlament, liberalul Mihai Ghimpu, în timp ce socialiștii se revoltau că autoritățile de la Chișinău au expulzat zilele trecute trei diplomați ruși în semn de solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii.

Analistul politic Anatol Țăranu a comentat pentru Ziarul NAȚIONAL că Ambasada Rusiei în R. Moldova este, într-adevăr, numeroasă, fiindcă, prin intermediul acestei misiuni, serviciile secrete de la Moscova ar coordona de aici interesele Rusiei în sud-estul Europei, misiunea diplomatică rusă de la noi fiind un adevărat „centru de comandă” în regiune.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău