Evenimentele dedicate Zilei Limbii Române: Depuneri de flori pe Aleea Clasicilor, spectacol de poezie și un și un concert pe strada pietonală

  • 30 August 2023 16:37
Evenimentele dedicate Zilei Limbii Române: Depuneri de flori pe Aleea Clasicilor, spectacol de poezie și un și un concert pe strada pietonală

Evenimentele dedicate Zilei Limbii Române, pe 31 august, vor începe tradițional cu depuneri de flori pe Aleea Clasicilor Literaturii Române, locul de unde au început manifestările de emancipare națională la sfârșitul anilor 1980 secolul trecut.

La ora 11:00 va fi organizată ședința festivă comună a Academiei Române și Academiei de Științe a Moldovei, dedicată Sărbătorii Naționale „Limba Română”. Mâine se va deschide și Congresul Mondial al Eminescologilor, ediția a XII-a.

De la ora 16, pe strada pietonală „Eugen Doga” se va desfășura un programul de lectură publică pentru copii „Cărțile prind viață” și un concursul de recitare a poeziilor. 

Începând cu ora 18:00, Teatrul Național „Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol de poezie dedicat Limbii Române - „Eu sunt poezie. Limba română este patria mea” Intrarea la spectacolul muzical-poetic este liberă.

La ora 19:00, pe aleea pietonală „Eugen Doga” va începe concertul dedicat Limbii Române - „În aceeași limbă”, cu orchestra simfonică dirijată de Dumitru Cârciumaru, vor evolua Mariana Bulicanu, Cristina Scarlat, Natalia Barbu, Cătălin Josan, Radu Dolgan, Adriana Babin, Tania Cerga, Brio Sonores, Vitalie și Cătălin Advahov.

Programul muzical va fi îmbinat cu un recital de poezie în lectura lui Nicolae Jelescu.

Concertul dedicat Zilei Limbii Române se va încheia cu un recital susținut de Cristofor Aldea Teodorovici Orchestra.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău