Evenimente de Ziua Unirii Basarabiei cu România

  • 17 Martie 2015 10:47

Cu prilejul împlinirii a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara, Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din afara granițelor și Limba Română, va organiza o serie de evenimente culturale în România și Republica Moldova, la București, Bălți, și Cahul.Artiști de pe ambele maluri ale Prutului vor concerta pe aceeași scenă, în spectacole…

Cu prilejul împlinirii a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara, Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din afara granițelor și Limba Română, va organiza o serie de evenimente culturale în România și Republica Moldova, la București, Bălți, și Cahul.

Artiști de pe ambele maluri ale Prutului vor concerta pe aceeași scenă, în spectacole dedicate tinerilor și publicului larg din cele două state românești.

Un concert de muzică populară ”Dorurile noastre toate” va avea loc pe 27 martie la Palatal Național. Evenimentul îi va aduce pe aceeași scenă, pe naistul Gheorghe Zamfir și interpreta Sofia Vicoveanca. 

În aceeași zi la București la Arenele Romane, va avea loc Festivalul  „Zilele Basarabiei“ în cadrul căruia vor concerta formațiile Zdob și Zdub, Alternosfera și Cuibul. 

O serie de conferințe științifice dedicate Marii Uniri urmează să aibă loc la Chișinău, săptămâna viitoare.

Pe 27 martie 1918, Sfatul Țării a decis, cu majoritatea voturilor exprimate, semnarea Actului de Unire a Basarabiei cu România. Pentru unire au votat 86 din cei 135 de deputați prezenți la ședința Sfatului Țării. Trei s-au pronunțat împotrivă, iar 36 s-au abținut. Rezultatul votării a fost însoțit de aplauze și strigăte: „Trăiască Unirea cu România!” 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău