Eveniment cultural Libris Editorial la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret de la Chișinău

  • 21 Aprilie 2018 10:53
Eveniment cultural Libris Editorial la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret de la Chișinău

Libris Editorial va participa, la invitația Institutului Cultural Român din Chișinău, la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, organizat la MoldExpo în perioada 19 – 22 aprilie 2018.

Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret de la Chișinău este unul dintre cele mai importante evenimente culturale ce au loc în ultimii ani în Republica Moldova. Menirea acestei acțiuni este de a susține editarea și difuzarea cărții pentru copii și tineri, promovarea cărții de un înalt nivel artistic și sprijinirea celor ce contribuie la crearea și editarea publicațiilor pentru copii.

Institutul Cultural Român din Chișinău și Libris Editorial vor organiza sâmbătă, 21 aprilie, începând cu ora 13.00 evenimentul cultural de prezentare a volumelor:

“Basme și povești din Șcheii Brașovului și de pe alte plaiuri ardelene”, volum coordonat de Alexandru Stănescu, cu ilustrații de Lia Stănescu și“Povești de adormit prințese de Iulia Badea-Guéritée”, ediție multilingvă (română-fraceză-spaniolă- engleză).

Actrița româno-canadiană, Claudia Motea, va susține un spectacol multimedia intitulat “Preludii în Cetatea Soarelui – România 100. Poemul în teatrul contemporan”.

La baza scenariului acestui spectacol stau poemele teatrale scrise de Claudia Motea. 

Cartea “Preludii în Cetatea Soarelui” a fost lansată la București la Teatrul Nottara, în America- Los Angeles (legendarul Catalina Jazz Club de pe Sunset Bulevard), Elveția- Luzern prin Institutul Eudoxiu Hurmuzachi al Românilor de Pretutindeni, în Republica Moldova- Chișinău (Teatrul Național “Eugen Ionesco”) și în Cahul (Teatrul Muzical-Dramatic B.P.Hașdeu). Recent, cartea a fost prezentată la Salon du livre Paris, la Leipziger Buchmesse și este distribuită pe rețeaua națională online  #1 de difuzare a cărții Libris.ro. 

Pe data de 25 martie a.c. , spectacolul “Preludii în Cetatea Soarelui – România 100”  a avut premiera la Târgul Internațional de Carte și Muzică Libris Brașov 2018, unde s-a bucurat de un mare succes, fiind unul dintre cele mai apreciate evenimente în cadrul acestui târg.

La evenimentul cultural ce va avea loc în data de 21 aprilie, ora 13:00, la Standul Libris Editorial din cadrul Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret de la Chișinău vor participa directorul Institutul Cultural Român din Chișinău, Valeriu Matei, președintele U.A.P., Departamentul Artele Spectacolelor, Claudia Motea, și administrator Grupul de Firme Libris, Virgil Oniță, notează organizatorii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
30
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,6 m/s
Sun
21
Mon
17
Tue
17
Wed
20
Thu
22

Curs oficial BNM 12 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0000
USD 17.1929 -0.0000
RON 4.0207 -0.0000
UAH 0.6382 -0.0000
RUB 0.2429 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău