Eveniment cultural de excepție la Teatrul Național Mihai Eminescu din Chișinău. Ramona Bădescu va susține „Dialoguri muzicale" cu piese din repertoriul românesc tradițional și cel italian din regiunea Napoli

  • 13 Noiembrie 2023 11:34
Eveniment cultural de excepție la Teatrul Național Mihai Eminescu din Chișinău. Ramona Bădescu va susține „Dialoguri muzicale

Teatrul Național Mihai Eminescu invită marți, 21 noiembrie 2023, ora 18:00, la evenimentul "DIALOGURI MUZICALE" PASIUNE cu RAMONA Bădescu, alături de invitații speciali: Eugen Doga- compozitor, Nicolae Jelescu - actor, Ștefan Doniga, Diana Jipa, Gjergji Mani & Ionela Mani.

„Proiectul muzical ce o are ca protagonistă pe artista Ramona Bădescu acompaniată de trupa sa din Napoli și conține piese din repertoriul românesc tradițional și cel italian din regiunea Napoli, interpretate într-o manieră modernă.

Prin acesta, s-a urmărit punerea în valoare a două mari culturi europene: cea a României și a Italiei. La baza acestei colaborări este esența culturală a celor două țări, transpusă într-un limbaj iubit de oamenii de pretutindeni, limbajul muzicii.

Astfel, muzica se transformă într-un mesaj comun, și are ca scop depășirea granițelor fizice. Premisa principală este aceea că orice diferență de cultură, de tradiție sau de naționalitate reprezintă un avantaj în realizarea unui proiect cu caracter european și internațional grandios”, arată un comunicat al Teatrului Național Mihai Eminescu.

Născută în Craiova, Ramona debutează pe scenă la doar 4 ani, cântând “Sunt Ramona din Craiova”, o frumoasă compoziție a tatălui său. Îmbrățișează cariera muzicală, dar și pe cea teatrală jucând în piese de teatru încă din copilărie.

Participă la festivaluri de muzică ușoară și câștigă trofeul “Steaua fără Nume” în anul 1985, precum și un binemeritat loc III la Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia - 1987. În același timp, nu își neglijează studiile și termină cursurile Institutului de Științe Economice.

În anul 1990 se stabilește în Italia și după câțiva ani dobândește cetățenia italiană.

Cu toate că plaiurile italiene îi conferă un mai mare confort, Ramona nu își va uita niciodată originile. Prin cariera sa artistică, Ramona a susținut și promovat permanent originea sa românească și valorile românești.

Continuă să studieze arta teatrală și își desăvârșește cariera artistică participând cu succes în seriale, filme și piese de teatru italiene. Se bucură de o mare apreciere și recunoaștere, fiind cea mai iubită artistă româncă din Italia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău