Volodimir Zelenski a anunțat mobilizarea rezerviștilor

  • 23 Februarie 2022 09:52
Volodimir Zelenski a anunțat mobilizarea rezerviștilor

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat marți mobilizarea rezerviștilor, ''într-o perioadă specială'', cu scopul de a completa efectivele armatei care luptă împotriva milițiilor proruse din provincia Donbas și se confruntă cu amenințarea militară rusă la frontierele sale, transmite EFE, potrivit Agerpres.

''Trebuie să îmbunătățim pregătirea de luptă a trupelor ucrainene în perspectiva oricărei modificări a situației operative'', a declarat Zelenski într-o alocuțiune televizată.

Șeful statului ucrainean a anunțat că ''în scurt timp'' vor fi organizate exerciții de antrenament pentru rezerviștii care vor face parte din unitățile de apărare a teritoriului.

Cu ceva timp în urmă, Zelenski a ordonat creșterea numărului de membri ai acestor unități - din care fac parte inclusiv vânători și pădurari - la circa două milioane.

El a dat asigurări că, pentru moment, ''nu există necesitatea unei mobilizări generale'' în rândul populației și a exclus riscul unui război la scară mare cu Rusia, motiv pentru care a respins apelurile de a impune legea marțială în Donbas, în ciuda recunoașterii de către Moscova a autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk.

Vladimir Putin a recunoscut luni independența regiunilor separatiste proruse Lugansk și Donețk din estul Ucrainei și a ordonat trupelor ruse să intre în aceste teritorii, sfidând Occidentul și alimentând temerile privind izbucnirea unui război. Decizia a fost condamnată de comunitatea internațională drept o încălcare a integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău