Evacuări în urma unui incendiu forestier izbucnit în apropiere de Antalya

  • 28 Iulie 2021 18:53
Evacuări în urma unui incendiu forestier izbucnit în apropiere de Antalya

Un masiv incendiu forestier activ în sudul Turciei s-a răspândit în orașul Manavgat după ce flăcările au fost întețite, miercuri, de vântul puternic, conform primarului localității. Televiziunile au prezentat imagini cu locuitori care alergau să se urce în mașini în timp ce străzile erau învăluite în fum, relatează Reuters, citat de AGERPRES.

În imagini pot fi văzuți nori de fum negru ce se ridică din pădure în jurul orașului Manavgat, situat la 75 de kilometri est de stațiunea Antalya.

Potrivit primarului din Manavgat, Sukru Sozen, flăcările au ajuns până în centrul orașului, unde multe clădiri au fost evacuate. ''Incendiul s-a răspândit în centrul orașului. Se întinde și mai mult din cauza vântului. Ne este imposibil să determinăm amploarea pagubelor, există daune și în sate. Nu am mai văzut așa ceva'', a declarat Sozen pentru postul Haberturk.

Primarul din Antalya, Muhittin Bocek, a declarat că incendiul s-a declanșat în patru puncte diferite. Patru cartiere au fost evacuate, a precizat edilul pentru postul Haberturk, adăugând că nu au fost raportate victime.

Autoritățile nu au putut stabili deocamdată cauza incendiului.

Ministrul Agriculturii, Bekir Pakdemirli, a declarat că autoritățile intervin în lupta contra flăcărilor cu un avion pentru stingerea incendiilor, 19 elicoptere, 108 vehicule și aproximativ 400 de membri ai personalului.

Agenția turcă pentru situații de urgență (AFAD) a declarat că echipajele din provinciile învecinate au fost, de asemenea, mobilizate pentru stingerea incendiului, în timp ce autoritățile au evacuat așezări situate lângă pădure.

Antalya, o destinație populară atât pentru turiști străini, cât și pentru localnici, este cunoscută pentru temperaturile foarte ridicate din timpul verii. Bocek a declarat că vântul puternic și canicula alimentează incendiul care mistuie pădurea de pini.

Incendiul a izbucnit într-o perioadă în care Turcia se luptă cu o serie de dezastre cauzate de condițiile meteorologice extreme din ultimele săptămâni. La începutul acestei luni, viiturile din Rize și Artvin de la Marea Neagră au distrus numeroase locuințe și bunuri. În Rize, șase persoane au murit în timpul inundațiilor, potrivit AFAD. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău