Eurovision 2021: Solistul grupului italian Maneskin, care a câștigat concursul, nu s-a drogat

  • 25 Mai 2021 08:41
Eurovision 2021: Solistul grupului italian Maneskin, care a câștigat concursul, nu s-a drogat

Solistul trupei italiene Maneskin, care a câștigat concursul Eurovision 2021, nu s-a drogat, au anunțat luni organizatorii acestei competiții muzicale, care au dezvăluit că rezultatul testului antidrog la care a fost supus artistul italian a fost negativ, informează AFP, citat de AGERPRES.

"Niciun consum de droguri nu a avut loc (...) și noi considerăm că această chestiune este închisă", au anunțat reprezentanții Uniunii Europene de Radio și Televiziune (European Broadcasting Union - EBU) într-un comunicat.

Cântărețul italian Damiano David a acceptat să se supună unui test antidrog după difuzarea unui videoclip în care artistul a putut fi văzut în timp ce se apleca spre înainte și atingea o masă cu nasul în timpul finalei concursului Eurovision 2021, care a avut loc sâmbătă seară la Rotterdam. Poziția lui corporală a fost asociată de anumiți internauți cu consumul de cocaină.

Imaginile au putut fi văzute în direct în lumea întreagă.

EBU a anunțat că rezultatul testului antidrog, care a fost efectuat "puțin mai devreme, în cursul zilei de luni", a fost negativ.

În plus, EBU, o organizație al cărei sediu se află la Geneva, a realizat, la cererea delegației italiene, "o examinare aprofundată a faptelor, mai ales prin verificarea tuturor secvențelor video disponibile".

"Suntem alarmați de faptul că speculații inexacte care au dus la 'fake news' (știri false) au umbrit spiritul și rezultatul evenimentului și au afectat pe nedrept grupul câștigător", au subliniat reprezentanții EBU.

"Dorim să felicităm grupul Manekin o dată în plus și să îi dorim mult succes în continuare. Ne bucurăm că vom lucra alături de membrul nostru italian, televiziunea RAI, pentru a produce un concurs Eurovision spectaculos în Italia, anul viitor", precizează același comunicat.

Italia, care se afla în fruntea favoriților caselor de pariuri, a câștigat concursul muzical Eurovision 2021, depășindu-i pe reprezentanta Franței, Barbara Pravi, și pe reprezentantul Elveției, Gjon's Tears, grație unei interpretări antrenante a rockerilor din trupa Maneskin.

Franța a cerut luni "o transparență totală" în această polemică, adăugând însă că nu va depune o contestație.

Barbara Pravi, clasată pe locul al doilea cu cântecul "Voila", reprezentând cea mai bună clasare a Franței în ultimii 30 de ani la Eurovision, s-a detașat la rândul ei de polemica apărută în jurul trupei italiene.

"Ceea ce este real e faptul că ei sunt oameni care au fost aleși de către public și de către juriu. Apoi, dacă ei se droghează sau dacă își pun slipul invers...asta nu mai e problema mea", a declarat cântăreața franceză, duminică seară, pentru France2.

Grupul Maneskin - alcătuit din patru membri, trei băieți și o fată - a impresionat în acest an cu o piesă rock foarte antrenantă, "Zitti E Buoni".

Acest cântec interpretat în concursul Eurovision le-a permis să câștige în 2021 și marele premiu al celei de-a 71-a ediții a Festivalului de la San Remo.

Victoria trupei Maneskin la Eurovision 2021 a fost cea de-a treia obținută de Italia de-a lungul anilor în acest concurs muzical, care, de obicei, nu este aproape deloc frecventat de artiști care își revendică influențe din muzica rock. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău