EUROVISION 2019 | Cine este Ester Peony, artista care reprezintă România diseară la Tel Aviv

  • 16 Mai 2019 11:03
EUROVISION 2019 | Cine este Ester Peony, artista care reprezintă România diseară la Tel Aviv Mediafax

Ester Peony, pe numele real Ester Alexandra Crețu, reprezentanta României la Eurovision 2019, are origini românești, dar pasiunea pentru muzică a descoperit-o la Montreal, în Canada, unde locuia cu familia. Ea o să urce pe scenă, marți, în a doua semifinală a concursului muzical, potrivit Mediafax.

Ester s-a născut în anul 1993, la Câmpulung. Ea și-a petrecut copilăria în Canada, unde a început să studieze jazz-ul la vârsta de 8 ani. Patru ani mai târziu, ea s-a întors în România, unde a fost înscrisă de părinți la Liceul de Artă ”Dinu Lipatti” din Pitești, secția Pian. La 13 ani, s-a transferat la secția chitară clasică și în clasa a IX-a si-a continuat studiile la secția Canto Clasic.

În anul 2013, Ester a fost admisă la Facultatea de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică din București. Acolo, ea s-a întors la prima dragoste: jazz-ul. Ulterior a început să compună pentru artiști precum Pepe, Tamy, Sylvia și Dj Rynno.

Tânăra artistă a lansat prima piesă proprie, ”Sub aripa ta”, aceasta fiind compusă de Mahia Beldo. Versurile au fost scrise de cunoscutul artist Doddy. Piesa s-a clasat mai multe săptămâni în topurile radiourilor și posturilor TV autohtone.

Mai târziu, Ester a început să concerteze cu Vescan Puya, Doddy și Anastasia. Primul ei EP, ”Dig it”, a fost lansat în 2018.

În luna februarie, Ester Peony a reușit să se claseze pe primul loc, cu piesa ”On a Sunday”, în finala selecției naționale Eurovision 2019, ceea ce înseamnă că ea va reprezenta România la concursul international de la Tel Aviv, în Israel.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău