Europol a anunțat „o imensă lovitură pentru piața drogurilor din Europa”. Peste 400 de persoane au fost arestate

  • 12 Octombrie 2019 15:00
Europol a anunțat „o imensă lovitură pentru piața drogurilor din Europa”. Peste 400 de persoane au fost arestate

O amplă operațiune la care au participat forțe de poliție din 16 state ale Uniunii Europene s-a soldat cu confiscarea unor cantități masive de droguri de sinteză, valorând 85 milioane de euro pe piața neagră, și cu peste 400 de arestări, a comunicat vineri Europol, potrivit Agerpres și Digi24.

Agenția europeană de cooperare între forțele de poliție a calificat aceste rezultate drept „o imensă lovitură pentru piața drogurilor din Europa”.

Operațiunea, începută în septembrie, a avut „un impact important asupra rețelelor de traficanți de droguri”, perturbând în special producția de amfetamine, precizează comunicatul Europol.

Conform primelor rapoarte, forțele de poliție europene au interceptat 11,3 tone dintr-un precursor chimic utilizat la producerea anumitor droguri, o cantitate din care ar fi rezultat 6,3 tone de amfetamine, în valoare de aproape 63 milioane de euro.

Au mai fost confiscate 1,3 tone de cocaină și aproape 20.000 de comprimate de ecstasy.

Operațiunea, coordonată de Europol și condusă de Biroul central de anchetă polonez, și-a propus să lupte împotriva traficului de droguri, de persoane și de migranți, precum și împotriva contrafacerii de documente și a infracțiunilor de mediu.

Potrivit Europol, au fost arestate în total 411 persoane și au fost identificate 54 victime potențiale ale traficului de persoane.

Autoritățile au confiscat de asemenea 166 animale din specii sălbatice și 2,4 tone de pește provenit din pescuit ilegal.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău