Europenii au făcut propuneri pentru a scoate discuțiile privind Brexit-ul din impas, susține Michel Barnier

  • 11 Martie 2019 14:29
Europenii au făcut propuneri pentru a scoate discuțiile privind Brexit-ul din impas, susține Michel Barnier

Europenii au făcut propuneri pentru a scoate discuțiile privind Brexit-ul din impas, a declarat astăzi negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier. El a declarat la sosirea sa la o reuniune cu ambasadorii a 27 de state membre ale UE la Bruxelles, că a discutat tot weekend-ul, iar acum discuțiile, negocierile, sunt între guvernul de la Londra și parlamentul de la Londra, relatează Agerpres.

Europenii cred că au atins limita concesiilor pe care le puteau face guvernului britanic pentru a-i permite să-i convingă pe deputații săi să sprijine tratatul negociat între Londra și Bruxelles, în cursul unor voturi decisive prevăzute în această săptămână.

Barnier a prezentat vineri seară, într-o serie de postări pe Twitter, ultimele propuneri europene. Este vorba de garanții referitoare la caracterul temporar al ''backstop-ului'' (plasa de siguranță irlandeză), un mecanism al tratatului de ieșire din UE propus pentru a evita revenirea la o frontieră între provincia britanică Irlanda de Nord și Republica Irlanda, în scopul de a menține acordurile de pace din 1998.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău