Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Cerem Consiliului European să decidă începerea negocierilor de aderare cu R. Moldova și Ucraina

  • 13 Decembrie 2023 13:41
Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Cerem Consiliului European să decidă începerea negocierilor de aderare cu R. Moldova și Ucraina

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan a solicitat astăzi, 13 decembrie, în plenul Parlamentului European, ca la întâlnirea din această săptămână, Consiliul European să decidă începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina, relatează membrul Legislativului european pe pagina sa de Facebook.

Cerem Consiliului European ca la întâlnirea sa din această săptămână să decidă începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina - am transmis astăzi în plenul Parlamentului European, în dezbaterea pregătitoare a Consiliului European din 14 – 15 decembrie”, menționează sursa citată.

Negocierile de aderare sunt cel mai bun instrument pe care îl avem pentru a ajuta țările noastre vecine, în special Republica Moldova și Ucraina, să devină mai sigure, mai stabile, să se reformeze și să se modernizeze, să se aproprie de standardele europene și să adopte și implementeze legislația europeană în cea națională”, a mai precizat europarlamentarul român.

Din acest motiv, începerea negocierilor de aderare nu este doar în interesul Republicii Moldova și Ucrainei, ci și în interesul României și, mai ales, al Uniunii Europene. În ciuda provocărilor cu care cele două state se confruntă, atât Republica Moldova, cât și Ucraina au reușit să implementeze recomandările făcute de Comisia Europeană și au înregistrat progrese remarcabile în ceea ce privește integrarea lor europeană. Acum este momentul să le arătăm susținerea noastră, a Uniunii Europene, și să începem negocierile de aderare”, a mai adăugat Siegfried Mureșan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău