Europarlamentarul român Eugen Tomac, vizită în Găgăuzia: „ Minoritățile din R. Moldova trebuie susținute și încurajate să fie parte la toate deciziile importante”

  • 21 Octombrie 2022 08:53
Europarlamentarul român Eugen Tomac, vizită în Găgăuzia: „ Minoritățile din R. Moldova trebuie susținute și încurajate să fie parte la toate deciziile importante”

„Am efectuat astăzi o vizită de lucru la Comrat, unde am avut o întrevedere cu doamna Irina Vlah, Guvernatorul (Bașcanul) UTA Găgăuzia din R. Moldova. Consider că dialogul este esențial întotdeauna, dar mai ales în aceste vremuri dificile. Minoritățile din R. Moldova trebuie susținute și încurajate să fie parte la toate deciziile importante ce țin de atingerea obiectivelor de interes național”, a scris europarlamentarul Eugen Tomac, într-o postare pe Facebook.

„Prin urmare, mi-am exprimat, în cadrul discuției cu doamna Vlah, întreaga deschidere față de cetățenii R. Moldova din regiunea găgăuză, precum și disponibilitatea de a lucra împreună la proiecte utile pentru comunitatea locală și instituțiile de învățământ.

Am avut, de asemenea, plăcerea de a vizita liceul cu predare în limba română “Mihai Eminescu” din Comrat, instituție reabilitată cu sprijinul statului român.
 
Aici își desfășoară activitatea profesori de excepție ce au reușit să creeze o instituție de învățământ la standarde europene.
 
Sunt convins că toți oamenii de bună credință din R. Moldova își doresc un viitor liniștit și prosper. Iar el poate fi construit doar prin acțiuni comune și cu sprijin european”, a scvris Eugen Tomac.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău