Europarlamentari români: Premierul Suediei, care deține președinția UE, a declarat că țara sa dorește să pună pe agendă chestiunea extinderii Schengen

  • 17 Ianuarie 2023 15:17
Europarlamentari români: Premierul Suediei, care deține președinția UE, a declarat că țara sa dorește să pună pe agendă chestiunea extinderii Schengen

Europarlamentarul Eugen Tomac, susține că premierul suedez, Ulf Kristtersson, a declarat, marți, în plenul Parlamentului European, că țara sa, care deține președinția rotativă a Uniunii Europene, dorește să pună pe agendă chestiunea extinderii Schengen.

”Chiar acum, în plenul Parlamentului european, Premierul suedez, Ulf Kristersson, a declarat: dorim să punem pe ordinea de zi chestiunea extinderii spațiului Schengen. Stiu că asta așteaptă România și Bulgaria. Să speram că România va putea fructifica cât mai eficient acest angajament al Suediei asumat acum câteva clipe la Strasbourg”, a scris Tomac pe Facebook.

Și europarlamentarul Vlad Botoș a salutat, într-o declarație pentru G4Media.ro, faptul că premierul Suediei a declarat în plenul Parlamentului European de la Strasbourg că Suedia susține aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen și este dispusă să pună acest subiect pe agenda Consiliului Uniunii Europene în următoarele luni, atât timp cât deține președinția rotativă.

”E un semnal politic măcar că încă există voință la nivel european”, a precizat Botoș

Declarația premierului suedez, Ulf Kristtersson în plenul Parlamentului European: „Apreciez așteptările voastre mari și înțeleg dezamăgirile unora când vine vorba de aderarea la spațiul Schengen. Suedia înțelege că România și Bulgaria doresc să intre în Schengen și dorim să punem acest subiect pe ordinea de zi în Consiliu”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău