Europa de Est a depășit pragul de 5 milioane de infectări și devine regiunea cu cele mai multe cazuri de coronavirus de pe continent

  • 22 Noiembrie 2020 10:16
Europa de Est a depășit pragul de 5 milioane de infectări și devine regiunea cu cele mai multe cazuri de coronavirus de pe continent

Europa de Est a depășit sâmbătă pragul de 5 milioane de cazuri COVID înregistrate de la începutul pandemiei. Până acum, bătrânul continent a raportat, în total, peste 15 milioane de îmbolnăviri, devenind astfel regiunea cu cel mai mare număr de cazuri, potrivit stiriletvr.ro.

Regiunea est-europeană, care cuprinde Belarus, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, R. Moldova, România, Rusia, Slovacia și Ucraina, are cel mai mare număr de cazuri COVID-19 din Europa.

Pragul de 5 milioane de îmbolnăviri a fost depășit sâmbătă.

În ultima săptămână, în Europa de Est au fost raportate, în total, peste 82 de mii de cazuri, într-o singură zi, iar media deceselor e de 1.500 zilnic.

Polonezii au lansat astăzi un plan pe 100 de zile pentru stăvilirea pandemiei. Guvernul de la Varșovia speră ca, după aceste 100 de zile, să fie disponibil vaccinul și situația să se amelioreze.

Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: "Acest plan de 100 de zile de solidaritate include măsuri privind protejarea sănătății și salvarea unui număr cât mai mare de vieți și a milioane de locuri de muncă".

De sâmbăta viitoare, în Polonia se redeschid centrele comerciale, dar școlile, restaurantele, sălile de fitness, cinematografele și teatrele rămân închise.

Și în Cehia se relaxează măsurile, începând de luni. Magazinele vor putea fi deschise până la 23.00 - acum se închid la 21.00.

Copiii din clasele mici reîncep școala de săptămâna viitoare, iar apoi, treptat, și elevii din clasele mai mari, precizează ministrul ceh al Sănătății.

Sursa: TVR MOLDOVA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău