EURONEWS: Liderii UE sunt inamicii Europei, au declarat la Roma Marine Le Pen și Matteo Salviini

  • 08 Octombrie 2018 18:32

EURONEWS: Liderii UE sunt inamicii Europei, au declarat la Roma Marine Le Pen și Matteo Salviini

Populiștii Marine Le Pen, președintele partidului Frontul Național din Franța, și Matteo Salvini, vicepremier al Italiei și membru al partidului Liga Nordului, s-au întâlnit luni la Roma, calificându-i pe liderii Uniunii Europene drept "inamicii" Europei.

În timpul unei conferințe de presă, Matteo Salvini a declarat că președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și comisarul european pentru economie, Pierre Moscovici, sunt "dușmanii" Europei, care se baricadează în buncărele de Bruxelles și refuza să își părăsească funcțiile. Matteo Salvini s-a referit la măsurile de austeritate ale lui Jean-Claude Juncker ca fiind răspunsul la întrebarea de ce Europa se cofruntă cu teama și insecuritatea locului de muncă.

Atât Matteo Salvini, cât și Marine Le Pen au preconizat că alegerile pentru Parlamentul European din mai 2019 vor aduce după sine schimbări dramatice în peisajul politic european prin votul populiștilor. Franța și Italia se confruntă cu o rată mare a șomajului și o rată ridicată a imigrației și doresc rezolvarea acestor două probleme prin mai multe locuri de muncă, mai puțină austeritate și granițe mai puțin deschise.

"Eu și Matteo [Salvini] nu luptăm împotriva Europei, ci împotriva Uniunii Europene, care a devenit un sistem totalitarist. Luptăm împotriva UE pentru a salva adevărata Europă", a declarat Marine le Pen, fost candidat prezidențial în alegerile prezidențiale din 2017 din Franța. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău