Eurodeputata Maria Gabriel va fi noul comisar european pentru economia digitală

  • 16 Mai 2017 16:49
Eurodeputata Maria Gabriel va fi noul comisar european pentru economia digitală

Maria Gabriel, noul comisar european din partea Bulgariei, va prelua portofoliul economiei digitale, transmite Reuters, citând un comunicat al președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Eurodeputata Maria Gabriel a fost desemnată săptămâna trecută de guvernul premierului bulgar Boiko Borisov pentru a ocupa postul de comisar european revenit Bulgariei, în locul Kristalinei Gheorghieva, demisionată la începutul anului pentru o funcție la Banca Mondială.

''În urma discuțiilor noastre recente, aș dori să fiți comisarul pentru economia și societatea digitale'', a afirmat marți Juncker în scrisoarea de misiune pentru noul membru al executivului său.

Maria Gabriel va fi audiată în Parlamentul European în săptămânile următoare înainte de a fi confirmată pe post.

În vârstă de 37 de ani, deputată din 2009 în Parlamentul European, bulgăroaica este vicepreședinte al grupului Partidului Popular European (PPE) și membră a partidului conservator GERB al lui Borisov.

În responsabilitatea sa va intra strategia UE de eliminare a barierelor naționale în lumea digitală și de creștere a competitivității companiilor europene în raport cu giganții IT americani.

Germanul Guenther Oettinger a deținut inițial acest portofoliu, după care a fost mutat la buget și resurse umane pentru a o înlocui pe Kristalina Gheorghieva.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău