Eurodeputat | UE nu poate avea încredere în Guvernul R.Moldova

  • 13 Septembrie 2018 19:29
Eurodeputat | UE nu poate avea încredere în Guvernul R.Moldova

Uniunea Europeană nu poate avea încredere în Guvernul R. Moldova, susține eurodeputatul român Siegfried Mureșan.

Potrivit agenției INFOTAG, eurodeputatul a făcut această declarație pe Facebook, comentând expulzarea angajaților liceelor "Orizont" din R. Moldova. 

"Reținerea și deportarea în Turcia a profesorilor de la liceul "Orizont" din Moldova confirmă că am avut dreptate când am cerut anul trecut condiționarea oricărei asistențe macrofinanciare pentru Republica Moldova de respectarea statului de drept de către autorități. Dacă persoanele expulzate solicitaseră azil în Republica Moldova,atunci avem de-a face cu o încălcare flagrantă atât a legilor din RM, cât și a convențiilor internaționale. Lipsa de transparență a autorităților ne confirmă că nu s-a acționat cu respectarea tuturor procedurilor. Un lucru este cert, Uniunea Europeană nu poate avea încredere în Guvernul de la Chișinău", consideră Siegfried Mureșan.

Amtintim că la 6 septembrie, câțiva cetățeni turci, profesori care activează la liceul moldo-turc "Orizont", au fost reținuți de serviciile speciale moldovenești și deportați în Turcia. Acest precedent a provocat indignarea atât a opoziției din Moldova, cât și a partenerilor europeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău