Eurocontrol alertează companiile aeriene privind posibile atacuri cu rachetă asupra Siriei

  • 11 Aprilie 2018 08:09
Eurocontrol alertează companiile aeriene privind posibile atacuri cu rachetă asupra Siriei

Eurocontrol, organizația europeană pentru securitate în navigația aeriană, a emis marți o "alertă rapidă" destinată companiilor, pentru estul Mediteranei, din cauza unor posibile atacuri cu rachetă asupra Siriei în următoarele 72 de ore, transmit EFE și Reuters.

Eurocontrol a precizat că rachete aer-sol și/sau de croazieră ar putea fi folosite în acest interval și că există posibilitatea întreruperii intermitente a echipamentului de radionavigație, iar companiile aeriene trebuie să țină cont de această alertă la planificarea operațiunilor de zbor în respectiva zonă a Mediteranei.

"Ca urmare a posibilei lansări de lovituri aeriene în Siria cu rachete aer-sol și/sau de croazieră în următoarele 72 de ore și a posibilității întreruperii intermitente a echipamentului de radionavigație, trebuie ținut cont la planificarea operațiunilor de zbor în estul Mediteranei/zona FIR Nicosia ", relevă Eurocontrol, pe site-ul său, cu referire la spațiul aerian indicat.

Președintele american, Donald Trump, și aliații occidentali discută o eventuală acțiune militară împotriva regimului lui Bashar al-Assad pentru un presupus atac chimic comis sâmbătă la Douma, un oraș controlat multă vreme de rebeli.

Trump a decis să-și anuleze participarea la cel de-al 8-lea summit al Americilor, care se va desfășura vineri la Lima (Peru), pentru a se concentra pe răspunsul pe care SUA îl vor da presupusului atac chimic din Siria, a anunțat marți Casa Albă.

Peste 40 de persoane au fost ucise sâmbătă în atacul de la Douma, ultimul bastion al insurgenților lângă capitala siriană Damasc.

Donald Trump a condamnat luni atacul chimic "atroce" comis asupra unor "civili nevinovați" și a spus că va lua o decizie cu privire la pașii de urmat în următoarele 24-48 de ore.

Șefa guvernului de la Londra, Theresa May, s-a arătat marți de acord cu președintele Statelor Unite, Donald Trump, și președintele francez, Emmanuel Macron, în privința faptului că este necesar un răspuns al comunității internaționale la atacul de sâmbătă din Siria, în care regimul de la Damasc ar fi folosit arme chimice.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău