EURO 2024 | România luptă astăzi cu Olanda pentru un loc în sferturile de finală. Echipele probabile

  • 02 Iulie 11:52
EURO 2024 | România luptă astăzi cu Olanda pentru un loc în sferturile de finală. Echipele probabile

Echipa națională a României joacă marți, de la ora 19:00, cu Olanda în optimile EURO 2024. „Tricolorii” pregătiți de Edi Iordănescu speră la o susținere pe măsură din partea fanilor în duelul de la Munchen. Este pentru a doua oară când România a trecut de faza grupelor la un turneu final european după ediția din 2000 când naționala condusă atunci de Gheorghe Hagi a pierdut în sferturi în fața Italiei.

Hotnews.ro scrie că, înaintea partidei de la Munchen, Edi Iordănescu a transmis un mesaj pe social media, în care a avertizat că Olanda este echipa favorită în duelului de azi: „În mod cert ne aflăm în fața celei mai mari provocări din parcursul nostru împreună. O spune istoricul duelurilor cu Olanda, o spun valorile individuale ale adversarului, experiența lui uriașă în astfel de contexte la acest nivel. Tot ce am cucerit până acum am cucerit cu realism: da, Olanda e favorită”.

Selecționerul României spune că băieții sunt pregătiți, dar pentru o victorie e nevoie de „unitate, ambiție și sacrificiu”.

„Ceea ce am obținut până acum nu e deloc puțin. Dar cei care își iau soarta în propriile mâini, ca bărbați adevărați, sunt cei care nu se mulțumesc nici cu mult, nici cu puțin. Sunt cei care vor TOT! Când milioane de români cântă în același timp cu jucătorii imnul nostru, e un vers care azi contează mai mult ca oricând pentru noi: «Acum ori niciodată, croiește-ți altă soartă»”, a scris Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu, pe contul său oficial de Facebook. „E un meci de acum ori niciodată, acesta e adevărul. Cu care te întâlnești o dată în viață. Iar dacă grupul va reacționa după chipul în care a fost construit și a performat, atunci își va croi cu adevărat o soartă. Un destin.”

Selecționerul Olandei a tras un semnal de alarmă înaintea meciului cu România din optimi, batavii fiind învinși de Austria în ultimul meci din grupe.

„Am trecut de grupe, dar trebuie să jucăm mult mai bine. Este posibil să o facem, la ce jucători avem. Au calitățile necesare. Cu Franța am jucat destul de bine colectiv, dar contra Austriei nu. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea pe teren.” – spunea Ronald Koeman înaintea meciului cu România.

Echipe probabile în România – Olanda

ROMÂNIA (4-1-4-1): Fl. Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu – M. Marin – Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă – Drăguș.

Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu – Mogoș, Racovițan, Rus, Nedelcearu, Șut, Cicâldău, Olaru, I. Hagi, Fl. Coman, Pușcaș, Alibec, Bîrligea.

Absent: Bancu (suspendat)

Selecționer: Edward Iordănescu (46 de ani)

OLANDA (4-2-3-1): Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Schouten, Reijnders – Frimpong, X. Simons, Gakpo – Depay.

Rezerve: Flekken, Bijlow – Van de Ven, Blind, De Ligt, Geertruida, Maatsen, Wijnaldum, Veerman, Gravenberch, Malen, Bergwijn, Zirkzee, Weghorst, Brobbey.

Selecționer: Ronald Koeman (61 de ani)

Stadion: Allianz Arena (Munchen), capacitate 66.000 de locuri

Arbitru: Felix Zwayer;

Arbitri asistenți: Stefan Lupp & Marco Achmuller;

Arbitru VAR: Bastian Dankert (Toți Germania)

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
26,63
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău