EURO 2024 | Germania este prima națională calificată în optimile de finală. Egal între Elveția și Scoția în ultimul meci al zilei de ieri

  • 20 Iunie 07:59
EURO 2024 | Germania este prima națională calificată în optimile de finală. Egal între Elveția și Scoția în ultimul meci al zilei de ieri

Selecționata Germaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, pe care îl găzduiește, după ce a învins Ungaria cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe Stuttgart Arena, în Grupa A, scrie Agerpres.

După o serie de ocazii la poarta maghiară, Germania a reușit să deschidă scorul prin Musiala (min. 22), cu un șut sub transversală, după o minge recuperată de Gundogan în careul mic.

Conturile au fost închise în minutul 67, când Mittelstaedt a centrat în mijlocul careului, iar Gundogan, demarcat la 11 metri, a reluat simplu la colț.

Cu două victorii la activ, Germania este calificată în optimile de finală, în timp ce Ungaria, cu două eșecuri consecutive, este în pragul eliminării de la EURO 2024.

În celălalt meci al Grupei A, Sselecționatele Scoției și Elveției au terminat la egalitate, 1-1 (1-1), miercuri seara, la Koln.

Ambele goluri s-au marcat după erori, reușita scoțienilor fiind autogolul lui Fabian Schaer (13), în timp ce pentru elvețieni a punctat Xherdan Shaqiri (26), după o pasă venită de la adversar.

Cu acest egal, Elveția face un pas important către optimile de finală, în timp ce Scoția are nevoie de o victorie cu Ungaria pentru a avea șanse de a merge mai departe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
26,63
Câțiva nori
Umiditate:70 %
Vint:6,17 m/s
Sun
18
Mon
17
Tue
16
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău