EURO 2020 | Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria Campionatului European

  • 16 Iunie 2021 09:56
EURO 2020 | Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria Campionatului European

Portughezul Cristiano Ronaldo, autorul unei duble pentru naționala țării sale în partida de debut la EURO 2020, împotriva Ungariei (3-0), disputată marți seara la Budapesta, a ajuns la 11 goluri marcate la turneele finale ale Campionatului European de fotbal, devansându-l pe francezul Michel Platini (9 goluri), în fruntea ierarhiei all-time a golgheterilor acestei competiții.

Starul lusitan, în vârstă de 36 ani, a reușit această performanță în fața celor 68.000 de spectatori prezenți în tribunele stadionului Puskas Arena din capitala Ungariei, pecetluind practic soarta partidei prin cele două goluri înscrise în finalul jocului, în minutele 87 (din penalty) și 90+2, după ce Portugalia a deschis scorul prin Raphael Guerreiro (84).

Titular în meciul de marți, Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător care a evoluat la cinci turnee finale ale campionatului continental. Fostul portar Iker Casillas a făcut parte din lotul Spaniei la cinci turnee, fără să joace însă niciun minut la primul dintre ele (EURO 2000).

"Important era să câștigăm", a reacționat Ronaldo, desemnat "omul meciului" de la Budapesta. "A fost un meci dificil, Ungaria s-a apărat foarte bine timp de 90 de minute. Noi am înscris trei goluri și sunt foarte recunoscător echipei pentru că m-a ajutat să marchez de două ori", a subliniat atacantul, conștient de importanța acestui succes, într-o "grupă a morții" din care mai fac parte puternicele selecționate ale Franței, campioana mondială en titre, și Germaniei.

"Era fundamental să începem bine acest turneu, pentru a căpăta încredere. Acum trebuie să continuăm și să câștigăm următorul meci", sâmbătă, la Munchen, împotriva Germaniei, a adăugat el.

Cu 106 goluri înscrise în 176 de selecții, Cristiano Ronaldo vizează de asemenea recordul absolut de goluri în meciurile internaționale, deținut din anul 2006 de iranianul Ali Daei (109 goluri).

Vedeta naționalei Portugaliei nu dorește să vorbească însă prea mult de aceste recorduri, subliniind că îl interesează un singur lucru: păstrarea coroanei europene cucerită în 2016, ceea ce ar reprezenta probabil singura sa șansă de a câștiga pentru a șasea oară în carieră Balonul de Aur rezervat celui mai bun fotbalist al planetei, pentru a-l egala astfel pe marele său rival argentinian Lionel Messi.

"Acest record (de goluri la Campionatul European) este un record bun, dar pentru mine cel mai bun record ar fi să câștigăm EURO pentru a doua oară consecutiv", a conchis Cristiano Ronaldo.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău